two special kisses

tänkte bara säga att nu går jag på höstlov, från skolan, bloggen allt! så nu kommer ni inte höra av mig förrän troligtvis på måndag. har packat en väska med alldeles för mycket kläder för att flytta in till madrid och familjens hotell under helgen, sypermys!

10.30 är det utvecklingssamtal och sen resten av dagen kommer bli toppen! in till madrid, strosa runt och senare möta clara och fritzsche/jönsson familjen. och nu ska vi allt busa med dem.. HUR? JO:

- igår när familjen kom hem till mitt casa och mötte esperanza blev de mötna av 2 pussar. en på varje kind, that is how we do it in spain you know! mamma fattade, julia fattade, pappa.. blev lite skräckslagen har är ju inte precis en pusspappa haha, men det löste sig till slut. så dagens bus är att vi ska springa fram till fritzsche/jönsson och pussa dem allihopa på kinderna x2 såklart. detta kan bli kul! 

OBS!!! glömde skriva igår att mamma också hade med sig hembakta kanelbullar, vaniljbullar och LISAS MUMSBRÖD!! dem är oroliga för att jag bara får i mig grönsaker typ, så nu ska de fetta ner mig, vilket gillas mycketmycketmycket!




helgen kommer bestå av:
- visa staden
- retiro parken kanske
- plaza mayor
- slottet
- restaurangmys
- ska nog dra ut clara på lite fiesta på fredag och lördag!
- shopping!!
- kanske fotboll på santiago bernabeu på söndag!
och en massa massa mer mysigt! 
 
skickar hälsningar till morfar, millan, släkten, vänner och alla andra,
jag saknar er! PUSS

emmajosefinbengtsson


morsgrisar är vi allihopa..

farsgrisar är vi allihopa, systergrisar är vi allihopa.. familjegrisar är vi verkligen allihopa!

vaknade med ett stort leende idag, lite nervös inför att träffa familjen faktiskt, men ville bara att dagen skulle gå så man fick träffa dem. jag och goa matilda göööteborg taggade rejält på bussen till skolan. stackars lilla klussi som fick sitta och lyssna när vi sjöng (fast han deltog faktiskt i allsång i "jag är en vampyr"). toppenstart på dagen alltså! resten av skoldagen gick rätt snabbt trots en medea diskussion och ett engelska tal..på en fotbollsplan.

16.45 då kom dem där. upp från metron och jag kunde inte hjälpa det. så sjukt overkligt fattade det inte. nu har det gått 2 månader utan att ses och där kom dem.. mamma grät, jag grät, julia grät tror även stora tuffa pappa var lite rörd faktiskt ;) hihi. de hade med sig en väska som vägde 100 ton skulle jag tippa på.. vinterkläder (25 grader ute nu!?!?) och en massa överraskningar! blev promenad till mitt casa för att träffa esperanza, hennes dötter marina och josé. mamma bjöd på kanelbullar, esperanza stod för vin,öl, oliver, nötter och vi hade ett riktigt trevligt litet knytkalas. esperanza pratar bara spanska ingen engelska. min familj pratar engelska men ingen spanska.. min uppgift fick bli att tolka. funderar seriöst på att bli tolk, kul ju!

efter ca 1.5 timma i ett spanskt vardagsrum tog mina favorit-svenskar och jag en promenad till diversia för restaurangkväll. blev ett mysigt ställe med gorgonzolakyckling och en massa annat i kycklingform. GOTT!

DENISE MIN UNDERBARA VÄN!! du skulle inte ha behövt, så himla fint! tänker på dig och det där naturgodiset..för varje liten bananchoklad jag äter kommer jag tänka på dig. puss du är underbar! <3



- väska från monki så jag slipper bli rånad
- csn-kort
- tidningar
- godis
- naturgodis
- schampo/balsam
- flourisar
- vantar
- halstabletter
- myskofta
- nike-sneakers
- dunjacka (som inte fick plats på bild...)
- mössor

TACK!!!



min kreativa syster har ännu en gång vart i farten, så fint!

underbar dag och imorgon kommer nog bli minst lika bra,
utvecklingssamtal sen går jag på lite höstlov för att umgås med familjen!

älskar er, ni betyder!

emmajosefinbengtsson

dan före dan

idag känns lite som det kändes innan julafton när man var lite. dan före dan.. vet att jag tjatar om det jättemycket, men tycker bara det ska bli så sjukt kul att träffa familjen imorgon!! utan dem i två månader och imorgon ska man träffa dem! satt och försökte förklara för mamma att man måste byta metro i tres olivos.. hon trodde mig inte kändes det som, men åk ni vidare så får vi se vem som har rätt :) skickade i alla fall en väldigt vacker bild för att visa hur de ska göra!

dagen har vart VARM! sol sol sol, sommar igen. det går upp och ner hela tiden, men riktigt härligt väder just nu. hade ett källkritiksprov och ja.. jag vet jag är seg! jag blev inte född till en sån person som fröken lilja-engström, 5 minuter sen är allt klart! haha, snarare dryga 2 timmar, good job! jag kommer få problem med min slöhet.

nej nu ska jag ta mig i kragen och göra det första mattetalet sedan i maj.. matteboken, exponent B, är du redo för att bli slängd i väggen, bli dränkt av ilskna tårar och kanske få sig en och annan spottloska i dig? get ready, för nu kommer jag..



vacker bild som ska visa hur päronen och julia ska byta i tres olivos imorgon..
förlåt för mina teckningstalanger.. om ni inte kommer fram imorgon.. skyll på denna!

emmajosefinbengtsson

arg som ett bi, men skrattar

att lägga sig kl 01 bara för att man ska göra en massa saker som egentligen inte är min sak att göra.. SUR kan jag säga att jag var, nämner inga namn, ingenting, men jag hatar när det blir så här! tur att man får sig ett härligt skratt nu på morgonen då istället. ibland kan det vara så värt att ta bussen 07.45 för att hinna spendera en halvtimma i datasalen innan man börjar.

nu ska mitt sura, vilket är väldigt ovanligt för att vara mig, jag försvinna och jag ska ladda inför en solig dag med 3 lektioner.. ett källkritiksprov som förhoppningsvis ska gå bra, trots att jag inte hann öva igår pga x.

imorgon,imorgon,imorgon
<3

emmajosefinbengtsson


avundsjuk, jag är så avundsjuk..

vad vore bättre just nu än att bara sitta här, mysa i det fina vädret och kanske njuta av att ha höstlov? höstlov ja.. ÅH jag är så avundsjuk på alla er sverigebor ,även london och parisfolket, som har höstlov! så sjukt orättvist.. här kommer man och går i skolan innan man åker hit och sen får man inget höstlov heller. ogillar detta skarpt!

höstlov för mig brukar vara en familjeresa tillsammans med familjen och fritzsche/jönsson till tyskland, men vad händer i år? jo dem får utnyttja sitt lov och ta sig några mil mer söderut för att besöka madrid!
- 2 dagar tills familjen kommer
- 3 dagar tills fritzsche/jönsson kommer
LÄNGTAR!

idag när jag kom hem var esperanza sjuk! stackarn, låg där i sin säng alldeles utmattad och jag kände knappt igen henne. den annars überpigga tanten på 70 år såg nu ut som en 135 åring minst, förlåt men det är sant. usch lider med henne och jag tycker det är rätt läskigt när hon är sjuk.. kryakryakrya på min madre española!

för att ta ut mina aggressioner dels för höstlovs saken och andra grejer som gör mig irriterad ska jag ta och jogga till gymmet för att senare jogga där inne lite och jogga tillbaka, totalt meningslöst egentigen jag vet, men nu är jag gymsugen.



vacker bild, hemska skor!

emmajosefinbengtsson


lipstick murder

gomorron gomorron hör fåglar sjunga glatt.
gomorron gomorron i köööör!

söndag igen. på ett sätt är söndagarna hur härliga som helst. man kan bara vara inne hela dagen, ha på sig mysiga kläder, slippa alla kemikalier i form av smink och bara ta det lugnt. på ett annat sätt är dem näst intill hemska.. för söndagar är enligt mig den internationella pluggdagen (borde vara det i alla fall). idag står det engelska artikel, källkritik-provs-plugg och mellan 15-21 blir det råplugg med matilda och anders. nej jag har inte höstlov och ja, jag skulle behöva det!





mindmap på g, nu väntar bara drygt en A4 i word att skriva med..
lipstick murder, here i come!

emmajosefinbengtsson


NU GRÅTER JAG

jag har en underbar syster!
jag gör en beställning på flourtabletter från sverige för dem börjar ta slut.
får reda på nu att på onsdag kommer jag få en burk med tabletter och inte nog med det,
hon har suttit och räknat varenda en så det blir 1/dag tills jag kommer hem.
du är söt, saknad, underbar, påhittig, bäst och allt bra som finns.

ÄR HON INTE DET?



emmajosefinbengtsson


we -powerwalkar- this town

kom hem, fortfarande i livet, igår kväll efter barnpassningen och lilla bella var turligt nog även hon levande! emma och jag klarade uppdraget utan problem.. eller okej problem fanns det. som tur är så är ju faktiskt spanjorer väldigt hjälpsamma och om det inte vore för en restaurang full med hjälpsamma vakter och arbetare hade vi nog stått kvar där än. att köra barnvagn samtidigt som man ska plocka åt sig av världens mest underbara salladsbuffé, öppna dörrar och göra en massa annat kan bara innebära problem.. men de två singelmammorna löste det hela! min magsäck har krympt under den här resan, men denna kvällen.. herregud jag tror den gick upp till normal storlek igen!

idag blev det tidig, eller ja runt 09.45, uppgång för att sedan ta sig in till madrid återigen. men vad stod på schemat idag? inte barnvakt utan shopping!! inte för jag köpte så mycket till mig själv, men jag vet två stycken som har fyllt år och som kommer hit om fyra ynka korta små dagar.. mer säger jag inte! blev ett par leggings, en sjal och en mascara för min del med i och för sig.

problematisk hemresa.. de två trötta singelmammorna emma och josefin sitter och halvsover och vad händer? mitt i all stress missar vi att hoppa av på rätt tunnelbana station för att byta till tåget.. vi sitter kvar och först i nästa kommer vi på att, OJ vi glömde hoppa av. eftersom emma hade bråttom till flygplatsen för att möta sina föräldrar var detta lite dåligt av oss.. det fick bli powerwalk på hög nivå, även för mina långa ben ska jag säga! men allt löste sig och just i denna stund nu kanske emma står där på barajas och kramar om sin familj och kanske gråter en skvätt.. åh jag längtar till onsdag!

VARNING! alla ni som älskar hm, men som inte tänkt besöka madrid.. kolla bort nu.



herregud, madre mia! detta hm.. kan väl säga så att emma och jag spenderade ett
antal minuter.. över 60 kan jag i alla fall säga innanför den där porten. hade kunnat
gå runt där en hel dag, nästan som ullared fast roligare!




behöver jag säga annat än att jag är kär... åh ge mig ett presentkort bara så
hade det känts ännu bättre..

emmajosefinbengtsson


dags för inspektion..

efter en mycket trevlig lunchrast med planering av "dia de ropa", shoppinglistor, massa skratt och framför allt matildas vackra ljud och mina framträdanden av att sjunga med munnen stängd så var det dags för fn-dags uppträdet. konserten, om man nu kan kalla det det, gick suuuuperbra! söta små barn, fina lågstadieelever, högstadiet och stjärnorna av gymnasiet sjöng halsarna hesa. ni skulle vart där, vårt första gig.. kommer säkert fler chanser i framtiden ska ni se :)

åkte med merete hem från skolan idag för det var dags för inspektion..spännande spännande. med inspektion menas att merete (lärare på skolan) följer med en hem och pratar med värdfamilj, kollar runt lite i huset för att se till att allt står rätt till. gick superbra och det pratades en massa om hur jag hade det, men även en massa om hur de andra som bott här har haft det. merete sa att det inte var några problem alls med mig eller de andra i gymnasieklassen..bara en sak.. vi är den snyggaste klassen hon någonsin sett, vilket gör henne orolig. spanjorer, blondiner, spanjorer, blondiner.. ja ni hajar. hon är orolig för att vi tar för mycket uppmärksamhet, haha! tur att spanjorer är riktigt fula då merete! vi kör på "inte hört, inte sett" metoden, bara gå förbi dem som om de var en stenvägg. alltid kul!

ikväll blir det ändrade planer. jag och emma tar oss ansvaret för linas små söta lillasystrar så hon, hennes pappa och annika kan gå ut och äta tillsammans. så det blir barnvakt på ett hotell i madrid ikväll. dock är klockan bara 10-11 när de kommer tillbaka. vad betyder det? jo några timmars slö tid i madrid? nej inte slö tid.. kan nog bli trevligt efteråt med. men skönt med myskväll!



lite mörkt, men ja ni ser nog endå att det var en massa solk som sjöng..



emmajosefinbengtsson

these streets will make you feel..

..brand new. tack jay-z och alicia keys för att ni får mina öron att må BRA!

josefin bengtsson och jessica esbjörnsson är otrooooligt duktiga på blandjordbruk ute i världen. ohja, nu ska lilla dejan, mannen med alla aspekter..aaaahm..och tajta byxor, få se på ett superarbete. vänta bara! hur bar kan ett arbete egentligen blir som man skriver på 10 minuter? SUPER!

sitter i datasalen och lyssnar hög musik och njuter av att det är fredag! hade gärna velat njuta av att höstlov dock, men nej det har inte vi i spanien. nästa lov = jullov! hade behövts lov för 2 veckor sedan, men nej bara att stå ut. denna fredag betyder plugg med matilda och anders, sen ikväll ska vi se vad som händer.. men en sak som är säker är att jag är riktigt danssugen! musiken jag lyssnar på taggar till mig ordentligt.. ja jag vill dansa! so fine, so fine, tic toc, tic toc.

 

majs är intressant!

emmajosefinbengtsson


1+1=4.5

ojdå kan ja inte matte? nej! eftersom min mattelärare på colegio escandinavo har vart i sverige fram tills idag har jag inte haft någon matte..på hela terminen hittills. ja det känns väl lite så där halv kul att veta att sist man räknade matte var det typ maj. har tappat huvudet under det här uppehållet, kommer inte ihåg ett dugg och nu ska man tydligen börja med matte b, kom och hjälp mig! algebra, x,y,funktioner och massa sånt..VA? jag är positiv, men.. jag kommer få problem!

hade finfint besök av matilda och anders i eftermiddag. slipade på power pointen om museerna och lite sånt trevligt. en extra guldstjärna i kanten är att ingen av oss kan power point! men som tur är finns maria som man kan slå en liten pling till och fråga. tacktacktack!

nu sitter jag här, grönsakerna ligger i magen och jag är redo för att gå och lägga mig snart tror jag. pratat med josé om att torres är snygg, men att han ären dålig fotbollsspelare. dålig vet jag inte, men vågar inte säga emot jose aka el chefe, chefen. esperanza aka nina, har jag snackat spanien med! oh me encanta la naturaleza aqui, si el norte es fantastico, sisisi. las islas, madre mia! fjäska in sig som en riktig liten spanien älskare är väl bra?

nej nu blir det nana-dax i alla fall tror jag. måste vila stämbanden inför uppträdet imorgon. wish me luck! HAHA



emmajosefinbengtsson


cold as ice

igårkväll blev det mys i soffan med esperanza och josé framför espanoles en el mundo som besökte stockholm! ett program som handlar om att de besöker olika spanjorer som bor runt om i världen. igår var det då stockholms tur, så det var kul att se lite svenskt. kräftskiva, köttbullar, skansen.. men eftersom fotbollen anses som det viktigaste som finns på tv här i spanien blev programmet framflyttat så det blev en sen kväll. runt kvart över 12 kunde jag krypa ner under mitt täcke för att sova!

idag blev det kör i skolan! ohja det går bra med sången och på fredag har vi uppvisning/konsert inför skolan och föräldrar. kom vet jag! nej, men "våran jord är inte stor" och "let it shine" kommer nog bli två riktigt bra nummer ska ni se.

idag är det inte sommar ska jag säga.. usch raggsockarna på idag igen, halsduk och jag sitter här inne på mitt rum och skakar tänder! vet inte vad jag ska göra, känner mig helt nedkyld och om jag inte blir sjuk inom några dagar är det en sensation! en dunjacka, varm choklad, duntäcke, vantar och mössa är vad jag skulle vara i stort behov av just nu.

nu blir det till att plugga.. en massa!



när man fryser som mest och tar fram raggsockarna kan man hitta sådana
här lappar instoppade i ena strumpan.. att veta att någon tänker på en och
att man om 7 dagar träffar familjen gör en lite lite varmare :)

emmajosefinbengtsson

och så gick det med det..

HAHA och AJ. det är allt jag kan säga om denna idrottsdagen. efter att jag och frida hade taggat till oss med lite låtsas skidåkning på skolgården blev jag faktiskt riktigt peppad inför dagens friidrott! usain bolt, karolina klüft, ribakovisch (eller vad han den där långa heter) de skulle få se upp. jag var på världsrekordshumör idag! hur länge höll det? hmm kan väl säga så att efter att man steg av bussen vid en i-s-k-a-l-l idrottsanläggning och solen hade fortfarande inte tittat fram sjönk motivationen en aning. men kände fortfarande att europarekord var i sikte!

100 meter gick... kasst! så då sjönk motivationen till att försöka göra svenskt rekord i alla fall, men vad händer? jo, jag som har sträckt ljumsken i juni (som fortfarande inte gått över!!!) går och sträcker höften typ. ÅH så himla jobbigt, varför? jag mjukar håller mig varm och allt, men varför? alltid dessa skador! efter det kan jag säga att inte ens skolrekord (för 5åringarna) var något jag kunde slå!

fruktansvärt kall dag, så direkt när jag kom hem struntade jag i värdfamiljsreglerna om att duscha i MAX 10 minuter. tog en kokhet dusch på väldigt mycket övertid. förlåt esperanza att jag slösar energi, men nu är det så att jag frös. för att trösta mig lite från alla köldsjukdomar, sträckningar och annat sitter jag här nu och äter lite svenskt lösgodis, laddar in bilder på facebook, lyssnar på musik och myser med mina raggsockar och halsduk. JA hösten har kommit och nu ska det regna i veckor..

ikväll hoppas jag på någon god mat eftersom det fick bli colegio escandinavos utflyktsmat idag.. äcklig vit baguette och tortilla.. tur att det finns äpplen då, men just ja dem är gula och ruttna. perfekt! nej nu ska jag sluta klaga, allt är fortfarande toppen och spanien är helt enkelt bäst.





emmajosefinbengtsson

nu taggar vi!

sitter hör i datasaken, som varje eviga morgon. idag väntar dock inte lektioner utan en hel dag av friidrott. om vädret hade vart som det har vart alla andra dagar hade det inte vart något problem, men idag? vad har hönt? moln och solen har gått och tagit en rejäl sovmorgon. hoppas den hoppar fram snart så jag slipper halka i inhoppet till längdhoppet, i skuttet till höjdhoppet eller på 800 meters loppet!

wish me luck och håll tummarna för att solen ska titta fram!

tänker på er,
puss!

emmajosefinbengtsson

¡cumpleaños feliz!

idag, den 19 oktober, för sjutton år sedan föddes en söt liten filur. den söta lilla filuren fick namnet clara angelica fritzsche och sedan den dagen har hon vart min allra bästa vän, i ur och skur! vi har gjort det mesta vi två genom dem här 17 åren. kan nog inte ens räkna till så många timmar som vi har varit med varandra. idag är hon alltså äntligen sjutton år och det tycker jag ska firas rejält! första gången någonsin jag inte kan fira henne med tårta och födelsedagssång dock, men om snart en vecka kommer hon hit, till madrid och då ska jag se till att sjunga otroligt vackert!

satt och kollade igenom en massa bilder och fy vet inte var jag ska börja.. allt från midsommar, tysklandsresor, dagisbilder, bebisbilder, hemska egobilder och allt möjligt på oss två och då insåg jag riktigt hur mycket jag saknar oss, jag saknar henne! men det spelar ingen roll att vi sitter flera hundra mil ifrån varandra, du är fortfarande min bästa vän och jag tänker på dig varje dag.

"some people make the word special just by being in it"
sitter och kollar på den där texten som står på mitt album jag fick innan jag åkte,
och clara, den texten skulle lika gärna vara riktad till dig!

ä l s k a r d i g m i n b ä s t a v ä n !

nu blir det bildbomb.

       
              
              den 18:e oktober 2007 bestämde vi oss för att permanenta skallarna!

 

go och glad med sina nya swarowski ridvantar!       jag behöver nog inte ens nämna att hon är en söt en?

 

jag och djävulen är nog met lika på denna bild..          " vi ska vara allra bästa bästa vänner..."
men kolla på födelsedagsbarnet, söt som vanligt! 

       

                   här har vi en flitig en som håller på att mäta ut något kul på syslöjden

 

fotboll är ju också en passion ja, heja clara!               sevärdheterna får du se om 1 VECKA!

                                        
                                               vi har gått i samma klass i ett antal år..

     

    tänker du på vår tröja min vän?                                     hahaha, internt skämt.. kommer du ihåg? ;)

                                             

ja det var väl cirka 1/789568 del av alla bilder det finns på oss, men min data orkar inte lägga upp så många så nu sätter jag stopp! ikväll ska jag ta på min fina tröja, med oss två som motiv, och sova riktigt gott! hoppas din dag har varit lika perfekt som du själv är och nu sitter jag här och hoppar av iver, nästa vecka kommer du! CAN'T WAIT! grattiskram och grattispuss på världens finaste!
<3

emmajosefinbengtsson


hostal villagarcia

ja, hostal villagarcia har vart mitt hem under helgen. ett litet, mysigt, icke-ljudisolerat och bra ställe som ligger helt perfekt, mitt på calle de fuencarral! ska försöka korta ner så mycket som möjligt för annars kommer detta inlägget kunna betraktas som en hel bok tror jag.. ska göra mitt bästa!

fredag:
vid 12 mötte jag upp malin och louise för att visa dem plaza norte. efter en lång promenad och en guppig busstur (som vanligt här i spanien) så var vi framme. kollade runt i en massa affärer och helt plötsligt tjöt magarna till så då blev det lunch på the wok. jag säger bara.. ojojoj jag borde inte låtsas vara så tuff och tro att hot spicy super mega spicy sauce inte är så farligt.. min mun, min mun! men men det går över när jag gifter mig får jag hoppas!

hem, träffa söta esperanza! haha hon kan ingen engelska, dem kan ingen spanska = jag tolk! skulle kanske förklarat för tjejerna innan de träffade min familj att ja, man pussas i spanien när man ses..

kvällen bjöd på madrid! mysig fika på rummet, gick nog flera mil (i klackar, yes!) och en massa gratis ställen, vilket man inte säger nej till. blev en väldigt lugn kväll i alla fall och vi var hemma innan tidsgränsen, mamma be proud!



två söta tjejer, men en mindre söt sås.. papput, detta var nästan i likhet
med när jag stoppade fingrarna i marsipanen (wasabi), då förstår du!
(internt!)




helt plötsligt hördes ljud.. och då var det gay-parad eller demonstration
ute på gatan. inte ovanligt!




lördag:
gick till retiroparken för att bara sola och ta det lugnt. möttes av mucha gente, mucha gente (mycket folk) och det visade sig att det var roddtävling på retirosjön! trevligt trevligt, men stackarna det såg tungt ut i den heta oktober luften. solade en massa, vilket syntes på malin haha, och senare begav vi oss till plaza mayor för lunch på torget. italiensk glass och utgång med emma, lina, linn och carro fick avsluta kvällen. lugn kväll även detta! men lugnt är skönt!



båtrace för fulla muggar!



mitten på oktober, svettigt varmt.. hoppas snön ligger fint hemma!



läsning i retiroparken!



feta spindelmannen som jobbar på plaza mayor!



paella.. åh jag är kär! fast esperanzas är BÄST



livet på nya höjder. josefin, 1.93 cm.. nej tack! fjutt malin, fjutt!



dessa kusiner får avsluta kvällen och detta inlägg som blev som en..
bilderbok :)

nu har jag bara vart i parken och pluggat och solat med lina och linn. tänkte vara social med esperanza och josé ikväll, men de ska tydligen på bio.. attans då! men jag klarar mig nog, får bli myskväll med mig själv, men om någon känner för att ta nästa plan till madrid och sällskapa mig så gör det absolut ingenting. jag är öppen för förslag!

emmajosefinbengtsson


madrid eller arktis?

just när allt var som varmast, vad händer? kliver upp imorse och redan inomhus känns det lite halvkyligt.. men tar på mig shortsen i alla fall, sen i sista sekund ångrar jag mig och drar på jeans istället och tacktacktack för det! det här var den kallaste morgonen hittills, fattar inte att allt kan hända så över en natt!!

förresten så skulle jag upp 06.30 för att slippa ha lika stressiga morgnar som jag alltid lyckas få här, men vad händer? jag somnar om! som tur är går någon på toa vid sjutiden.. ska inte ge detaljer, men något lät mycket och jag vaknade av det! får väl säga tack för braket!

idag blir det halvdag i skolan för jag har tagit ledigt från engelskan, ska nämligen visa malin och louise plaza norte och äta lite lunch med dem! ikväll intar jag deras hostal i madrid och ska vara där under helgen, kommer sakna min esperanza! alltså blir det bloggpaus under lördagen, så ni slipper läsa då :)

jag på vägen till skolan, ny stil, ny miljö! KALLT!

emmajosefinbengtsson


jag säger bara bussar..

måste säga att nu har det hänt en morgon till. jag sitter på busshållsplatsen och helt plötsligt kommer en bil och stannar, samma man som för två veckor sedan ungefär öppnar rutan och säger, tacktacktack nu har du gjort min dag två gånger! vinkar och kör iväg. måste säga att han är lite smått läskig!

skön dag idag igen (trots att man slutar 16.25). trodde bussen skulle gå på direkten så jag och emma kastar oss ut från klassrummet och springer för fullt de några hundra meterna som det är till busshållsplatsen. när man kommer fram visar det sig att den redan gått och en väntan på 40 minuter hade precis börjat. tur att man kan komma in på ett så trevlig samtalsämne som sunes jul i väntan! det är det första jag ska kolla på när jag kommer hem, den 23:e december vad säger du julia? lite syskonmys och sunes jul?

för att fortsätta på busspåret här nu, så kan jag väl inte säga att jag hade mer tur när jag kom ner och skulle ta min andra buss hem. jag och matilda sätter oss på busshållsplatsen och börjar vänta, vi började läsa för att minska dötiden.. men vad händer? vi fastnar i våra böcker och i spanien måste man ju vinka på bussen om man ska med.. oops. trots att vi sitter där på hållplatsen så kör bussen förbi. det fick bli ytterligare 15 minuters väntan därfefter..

saker jag kommit på under min tid i spanien!:

1.
man ska inte vara hemma klockan 15.30 på eftermiddagen.. då spelar någon spanjor i lägenheten precis över mig piano. klassiska sånger och det dånar i hela huset! ibland kan man även höra en flöjt om jag inte har fel..

2.
josé är en listerine narkoman! den blåa vätskan i flera litersflaskor!?!? tar slut på 1 sekund. tycker esperanza köper munskölj åt honom mest hela tiden, var rädd om tänderna josé!

3.
dammsugaren är inte en vanlig pryl.. än har mitt rum aldrig dammsugits, hon har bara visat mig en liten borste och dammtrasa.. tror inte ens det finns någon dammsugare i detta hus.

4.
på grund av punkt 3.. man ska inte göra situps på golvet i vit tröja..



markus "klussi", linn och lina i väntan på bussen!



en josefin i väntan på bussen

13 dagar kvar, JAG LÄNGTAR!
emmajosefinbengtsson


montaditos onsdag

härlig onsdag med sovmorgon och fint väder, låter bra va? halva oktober har gått och fortfarande sommarväder, eller ja i alla fall på eftermiddagen och vid lunch. har hört något om minusgrader hemma, kan detta stämma? skönt för er! och halmstad väntas snö till helgen. ska tänka på er när jag ligger här i min bikini :)

satte mig ute i solen och skrev lite på mitt engelska speech och helt plötsligt, som vanligt denna veckan så slumrade jag till. vet inte varför jag är så himla trött hela tiden, men skönt att sova lite i alla fall. därefter blev det håla och jag satte mig och läste about a boy, utan att somna! men men men så varmt det var (ska väl inte klaga egentligen), men ska säga att jag var svettigare efter dem där läsetimmarna än vad jag var efter min joggingrunda bland miljonärsvillorna igår, hothothot!

missade L1:an hem med bara nåågon minut... så vi fick sätta oss och vänta på nästa buss, 40 minuters väntan är väl aldrig fel? slutligen en timme senare var man nere vid la moraleja metron och där satt två vilsna halmstad tjejer. min otroligt bra metrokarta hade fungerat och malin och louise hade hittat rätt! det blev montaditos med en massa folk och därefter lite sightseeing i alcobendas. blev en snabb runda in på eroski med för att dem skulle köpa lite mat till kvällen och frukost till imorgon, dock möttes de av en affär utan ost på tub, aja baja spanien! som tur var hittades lite marmelad, la vieja fabrica! någon lite smart person kanske förstår att det betyder att det finns dansk marmelad i spanien!



att gå till skolan i shorts i oktober är SKÖNT!



"turisterna" malin och lojjz! känner mig som en urinvånare när jag går runt här med dem,
känns verkligen som att jag bott här jättelänge!



namn: dubbelvolt
= när montaditos mackorna var färdiga ropas det i mikrofonen:
- dubbelvolt!




min vän matilda göteboooorg är en kul en!

nu blir det några situps, dusch och sen hollywood-fruar,
HASTA MAÑANA! 

emmajosefinbengtsson 

sverigebesök!!

idag tror jag att jag somnade för första gången någonsin på bussen till skolan! skönt var det i alla fall, inte för man kände sig så mycket mer utvilad, men sova är ju alltid bra. eftersom det var så otroligt varmt igår tänkte jag i morse att: äsch det är likadant idag. så sommarkjolen, linne och en kofta togs på, vilket jag ångrade väldigt väldigt mycket mellan kl 07.25 och 11.00. fryskallt och jag visste inte vart jag skulle ta vägen, men vid 11 kom solen och då var det helt klart värt klädvalet!

blev en idrottslektion med 3 km springning på tid, tänker inte säga tiden för det var en liten ökning sen i våras.. men men. sen direkt efter blev det höjdhopp! hur kul som helst och speciellt när skolan har absolute dance winter 2009 som bakgrundsmusik på lektionen, jag säger bara hit the floor och lite dans. då mår man ju toppen!

men dagens höjdpunkt var ju helt klart efter skolan när jag åkte in och... TRÄFFADE MALIN OCH LOUISE! kom upp i deras lilla trevliga hostal, stort och så? haha nja, men dem ska bara sova där ändå, så blir nog perfekt! pratade en massa, skrev en egengjord metro-guide till dem och sen skötte jag snacket när dem skulle beställa mat. sen tog jag metron hem med en väldigt tung väska.. varför? jo för jag har en väldigt fet godispåse med mig, svensk lösgodis hallelujah!



kajsa bergqvist



emmajosefinbengtsson

tillfälligt avbrott

min blogg har haft tillfälligt avbrott idag. har inte gått att komma in på den, men nu verkar det fungera fint, lite för sent dock!

fiesta har det vart idag, fast jag skulle mer vilja döpa nationaldagen till nationella pluggdagen. orkar inte mer nu.
läsa about a boy, läsa medea, läsa källkritik, göra spanska uppsats, göra madrid-arbete, engelska speech och engelska nyhet + att man inte har något höstlov som jag verkligen skulle behöva just nu..

blev en dag med mycket plugg som sagt och en massa läsning ute i solen, 30 grader idag.. papput nämde något om 5 grader i sverige, MOHAHA!

lite deppig idag ja som ni kanske märker, men men what to do? imorgon vaknar jag upp och det är en ny dag och då kommer jag få besök av malin och louise! så nu lägger jag mig och vaknar upp pigg och glad inför imorgon!

PUSSPUSSPUSS!


det kallas visst konst

upp tidigt idag för att åka in till madrid för att ta mig en liten kulturell runda med min vän matilda! vi har ett skolarbete om prado muséet, reina-sofia och thyssen. klockan 10 skulle vi på tåget när jag tar upp mitt busskort och märker att min biljett för hela oktober månad inte finns... åh så sur jag blir! har väl tappat den igår, så bara att hosta upp ett nytt kort för 400 kronor då!

thyssen blev vårt första stopp. gratis på söndagar? nejnejnej. fick lägga 7 euro för inträde på det där och sen när man väl kommer in på det visar det sig att vi hade betallat för fel runda (den billigaste tog ju vi) så vi hade betalat för en tillfällig utställning som egentligen inte tillhörde museumet. eftersom jag är SÅ intresserad av konst var detta väldigt väldigt roande..

när vi kom till prado-museumet trodde vi inte våra ögon. det enda vi kunde se var ett stort hus med miljotals människor utanför och en kö till ingången som skulle ta minst två timmar att stå i, gratis på söndagar? ja, men det tror jag fler personer tyvärr vet om i madrid..

vid reina sofia hade vi större lycka, vi kom in och gratis till och med! massa konst av picasso, salvador dali, miró och massa fler. vad gör man inte för ett skolarbete? måste dock säga att det roligaste på reina-sofia var hissen. kittel i magen för 0 euro är riktigt bra! så om ni någon gång är sugna på lite nöjesfält, men inte vill betala för sånt, gå till reina-sofia vid atocha en söndag och åk lite hiss, perfekt!



utanför thyssens lilla ingång.



turistbussar och turister i massor! känns som att söndagar är en riktig turist-dag i madrid. mycket gratis och sen är det ju el rastro med :) (marknad)



utanför det omöjliga prado-muséet, nästa helg ska vi vara bättre ute!



reina-sofia!



det är sånt här man betalar för i vanliga fall.. konst? nja skräp.



en fotogenisk bild, eller hur papput?



kanske någon som känner igen den? jo visst är det "guernica" och picassos mest kända tavla. allt folk flockandes runt den, så svårt att fota, men det gick tillslut!

nu blir det lite plugg till, sen ska jag iväg och träna och efter en timma på gymmet möta emma och bubbla i bubbelpoolen.

tänker på er där hemma!
<3

emmajosefinbengtsson


köttbullar köttbullar..

ge mig mera köttbullar, goda små köttbullar,
ge mig mera köttbullar, nystekta köttbullar,
ge mig mera köttbullar!

(gjort mamma stolt idag, haft pengar och kort i tranemo-sparbank påsen under min tröja hela dagen, vilket betyder att ingen har kunnat sno från mig idag!!)

idag har vi (jag, emma, carro, maria, matilda och nea) besökt det svenska, gul-blå och alldeles underbara paradiset vid namn IKEA, haha! vi började känna att nu var det dags för en riktig svensk lunch. fem veckor har gått i spanien och vad passar inte bättre än köttbullar, potatis, gräddsås och lingonsylt på ikea då? herregud om ändå köttbullar var det enda svenska de hade... efter den goda maten gick vi ner till "tienda sueca" (svenska affären) precis efter kassorna (som på varenda ikea i sverige) där ni..
- leksandsknäckebröd, abba-sill, kalles kaviar, kanelbullar, ballerina, singoalla, köttbullar såklart, pannkakor, lingonsylt, mjölkchoklad, kexchoklad, skorpor, saltasillar, ahlgrens bilar, juleskum, pepparkakor och julmust!!! mycket mycket mer där på, men ni fattar vad jag menar, SVENSKT! trots allt detta lämnade jag ikea utan något specielt svenskt i min väska, blev en mörk choklad för 6 kronor.

gjorde dock en tabbe.. 
en tant kommer förbi med knäckebröd, jag pekar och säger till emma, ÅH KOLLA KNÄCKEBRÖD! 
tanten säger: där borta! och pekar. (hon säger detta på svenska tydligen vilket jag inte fattade...)
tanten börjar kolla på ahlgrens bilar, jag säger:
- estan muy ricos!
tanten:
- si lo sé.. sveriges mest köpta bil förstår du! 
japp hon var svensk och jag har ytterligare en gång gjort bort mig.. 

efter ikea blev det shopping på plaza norte, nu är jag lite fattigare efter att ha köpt två kjolar (på extrapris så ta det lugnt) och en söt blus! men men man lever bara en gång och då ska man göra det snyggt! 



en glad emma framför ikea och i handen har hon en påse med....
..nike sneakers! hon joinar min klubb! btw, mamma jag har bestämt mig.
ta
med mina nike :) 



jag vet att ni vet hur singoalla och ballerina ser ut.. men måste bara lägga upp den ändå!



nea och maria njuter av sin svenska mat! nu ska jag briljera lite..
nea y maria disfrutan de su comida sueca!



du får inte stoppa köttbullar i näsan



mysiga gosedjur som matilda och maria föll för!



maria visar stolt upp vad hon köpt, knäckebröd och saltsill..
men hemskt vad snabbt den sär salta sillen försvann maria..



lite hemmakänsla, eller hur? julia det där rummet är inte ditt länge till..



"crokettå hot dög" HAHA! tapas suecas!! hahaha



maria och carro i den LÅNGA rulltrappen till plaza nortes entré!
carro stolt och glad över sina nyinköpta skor!




dagens inköp, hel nationalistisk är jag!
blus - hm
kjol - hm
kjol - hm
mörk choklad - ikea! (6 kronor)

emmajosefinbengtsson



lean on me..

..when you're not strong,
i'll be your friend,
i'll help you carry on!

(den där dängan hade vi kunnat tjäna stora cash på ikväll)



linn och lina i tunnelbana-stationen! goa som alltid!



happy-face (happy-feet esta noche tambien)



två snyggingar vid namn matilda och frida



försökte hitta takten bland dessa musikanter.. men icke..



emma och jag på en indisk restaurang i ett.. skumt område!



en glad födelsedags-tjej (i efterskott) som får gratis morotskokos efterrätt får avsluta detta inlägg!

(02:23) godnatt på er!

emmajosefinbengtsson


GRACIAS DIOS, ES VIERNES!

THANK GOD IT'S FRIDAY!
TACK GODE GUD, DET ÄR FREDAG!
(kör på lite lina stil idag)

äntligen är denna skolveckan avklarad och nu väntar långhelg, känns rätt så härligt måste jag medge! varför långhelg? jo för det är spaniens nationaldag på måndag, stackars er där hemma ni får vänta till 6 juni.. ack ack ack.

nu ska jag säga något som ni knappast kommer tro på, eller så kommer ni börja skratta, eller så kommer ni bara helt enkelt inte tro vad jag säger.. hahaha jag har gått med i skolkören! väldigt många av halmstadtjejerna har gjort det och idag hade vi vår första lilla sånglektion. underbara stämmor och härliga sånger, det här kommer bli toppen, eller vad säger ni? fn-dagen den 24 oktober och ett lussetåg PÅ IKEA inför massa spanjorer, fattar ni vilken grej? vi kommer bli kända med vår lilla kör, eller coro som man säger på mitt nuvarande språk. våra hits än så länge: "våran jord är inte stor" och "I still haven't found what I'm looking for", lite barnlåtar och lite U2, kan det här bli annat än bra? är superpepppp! btw, jag kan inte sjunga, men vad gör det? DET ÄR KUL, gemenskap!

nu har jag suttit här och ätit en minifruktsallad gjord på melon, äpple och vindruvor och ätit lite mörkchoklad med esperanza. tanten kan prata på, jag pratar på, det fungerar riktigt bra det här! sen var jag übersnäll och hjälpte esperanza att slå in ett paket (för hon kan inte det), alltid hennes döde make som gjorde det..

nej nu kan jag inte sitta här, ikväll ska vi fira maria som fyllde 19 förra veckan, men firade i milano istället för madrid.. så nu blir det lite "efterfirande" med lite tapas-mys eller något! bilder kommer imorgon, eller inatt.. om jag orkar!



så där står vi om två veckor med dem söta barnen och sjunger med våra v-v-vackra.. röster!



happyface happyface!

emmajosefinbengtsson


step på spanska?

kom hem från gymmet för en stund sedan, helt död och utsvulten! tur att jag fick nästan ofattbart god mat idag då (eller berodde det bara på att jag var så hungrig?). blev i alla fall en ris-soppa till förrätt, sen en liten laxbit och därefter sallad, mumma! sen fick jag melon till efterrätt med, så nu är jag mätt och glad!

klockan 19 trampade jag, emma, lina, linn, pilla och lina in i gimnasio 4 för att träna ett step-pass. tror både jag, emma och lina saknar tk:s step rätt så rejält så vi var väldigt förväntansfulla. men blev det som vi hade förväntat oss? åhnej.. när det var 20 minuter kvar av passet smyger linorna, linn och pilla ut ur salen. jag och emma kollar på varandra, ska vi ge det en chans till? okej, vi kör! 5 minuter senare smyger även emma och jag ut lite tyst medan resten hoppar runt som galningar på sina brädor.. herregud, dels fattade man knappt ingenting, eller rättare sagt man hörde faktiskt ingenting. alla steg var hur komplicerade som helst och det där måste vart världshistoriens sämsta instruktör? så sorry, men steppen var tyvärr ingen höjdare! fick bli en svettig kvart på löpbandet istället i för snabbt tempo, men men det var härligt!

imorgon är det helg igen vilket betyder, LÅNGHELG! tack för att spanien har nationaldag på måndag, det behövs!
fredag: träna, ut och fira maria i madrid!
lördag: plaza norte troligtvis med carro och fler, klassfest på pacha?
söndag: museum runda med min vän matilda! träna, massa plugg och filmmys.
måndag: pluggapluggaplugga, träna!
tisdag: MALIN OCH LOJJZ KOMMER!!!!

JAG HAR BARA BRA SAKER FRAMFÖR MIG NU!



emmajosefinbengtsson


once upon a time..

det var en gång en tjej som var nästan sjukligt, dödligt?, beroende av sin mobiltelefon. hon skickade minst hundra sms om dagen och hon gick inte en meter utan den där lilla saken i sin hand. mobilladdaren fick utföra ett hårt arbete varje natt och hennes tummar levde troligtvis ett farligt liv. nu för tiden bor hon i madrid och vad har hänt? det är som om att hon aldrig hade hört talas om något svenskt ord som heter mobil. idag skickar hon cirka 4 sms i veckan, behöver ladda sin min fem år gamla nokia telefon max 2 gånger i veckan och hon kan inte ens sitt egna nummer. den där tjejen är jag, är ni inte stolta? :)

är nog helt och hållet inne i alla rutiner och vanor här i spanien nu. att gå upp när det är kolsvart ute, dricka min varma mjölk med fitness flingor till frukost, pallra mig iväg uppför alla backar (som nog vill döda mina ben som inte är redo för morgonträning) till busshållsplatsen, sitta på den livliga tantbussen till skolan, sju timmar senare sätta mig och vänta i timmar (känns det som i alla fall) för att en buss ska ta mig hem, in på mitt rum och plugga, äta mina kokta grönsaker och sedan lägga mig för att sova. låter det tråkigt? nejnejnej det är toppen och som tur är ser ju inte helgerna ut så här, då njuter man i solen, i madrid och med trevligt folk!

nu är jag i alla fall väldigt glad för jag har skrivit färdigt mitt arbete och nu känner jag att jag äntligen kan pusta ut! det ska jag fira med en kväll framför datan, hollywoodfruar och en massa annat trevligt tänkte jag!

har även gjort en liten-liten-liten-liten förändring när det gäller mitt utseende. ni skullle kanske inte känna igen mig om jag kom tillbaka till sverige idag. vi får väl se hur jag ser ut i december, vamos a ver!

 
 

puss och kram/
emmajosefinbengtsson?
 


kom fram lille ronaldo!

vem är bäst gymnasiet eller högstadiet, gymnasiet eller högstadiet, gymnasiet eller högstadiet? ohja vi vann ju fotbollsmatchen i eftermiddags då, härligt spelat allihopa! det var hur varmt ute som helst, solen sken och svetten rann, härligt va? gick riktigt bra med spelet tycker jag, kul att så många faktiskt var med och att vi tog det på blodigt allvar haha. (behöver ju inte nämna egentligen att vi vann på straffar.. men men, det är vår hemlis) är helt säker på att det satt någon real-madrid spelare gömd bland några buskar för han ville lära sig en del trix av oss! så om kanske lille ronaldo gör någon extra snygg fint, dribbling eller helt enkelt ett riktigt drömmål i nästa match, så vet ni vart han har lärt sig det, colegio escandinavo la moraleja säger jag bara!

nu vet jag hur ett spanskt skolfoto och enskild fotografering går till. det säger klick. kom upp på kullen, satte mig på en stol, hann inte reagera förrän vaktmästaren (JA det är vaktmästaren som tar skolfoton på den här skolan, haha) tryckte sitt finger på knappen och klick färdigt! om det var så i sverige.. där sitter man på en pall, inomhus och lyssnar på en fotograf som säger: haka upp, lite rakare rygg, pytteyttepytte lite vändning mot höger, STOPP, nej tillbaka lite.. ja ni fattar. mitt råd: alla mina fans där ute som är skolfotografer, lär er av spanjorerna! :))

nej efter konstant afghanistan-plugg (tack världens bästa papput!!) sen klockan 18 ska jag nu lägga mig i sängen och bara.. plugga! läsa om muséerna här i madrid, wonderful. godnatt på er, hasta mañana.

disfruta de los fotos!









emmajosefinbengtsson

G vs H

nu sitter jag i datasalen som vanligt varje morgon, men denna morgon orkar jag inte kolla på hollywoodfruar eller något, sånt får jag göra när jag har tid.. och tid har jag verkligen inte just nu. vaknade ungefär tre gånger inatt för jag var orolig över hur jag ska hinna allt, haha ha mardrömmar om skolan? tsss, men sen när jag vaknade var jag lugn som en filbunke och fattade inte vad jag stressat upp mig för, så ääsch talibaner och soldater i afghanistan kommer bli så bra! wihoo (positiv som alltid)

förvånansvärt mycket män på bussen idag. vad har hänt? har la moraleja miljonärerna gått och börja tycka om manlig arbetskraft mera? hmm detta ska undersökas noga.. men självklart fanns alla goa tanter med idag också plus lilla komandoran, måste vara samma tanta som spelade komandoran i emil i lönneberga, fränt va?

idag blir det:
- skoldoto alldeles strax, YES!
- fotbollsturnering, gymnasiet vs högstadiet och som vi ska knäcka dem! mohaha.
- ta med mig frida hem för esperanza ska hjälpa henne.. vi ska busa lite.. ska skriva in frida i mitt hus så hon ska kunna få träna på gymmet. hon bor nämligen i san sebastian och då blir gymmet mycket mycket mycket dyrare.. så nu ska vi lura alcobendas kommun att frida bor på min calle i mitt casa.



så här ser vi ut i eftermiddag, fast lite kvinnligare!

see you later, hasta tarde!
emmajosefinbengtsson


det kallas lunes

jaha då var det måndag igen, vilket betyder att det är fredag imorgon? om det ändå vore så bra, men nej då det är några dagar kvar ja.. fast i och för sig så går ju veckorna så snabbt här, så vi kan väl säga att det är fredag imorgon då :)

känner att just nu bara pumpas det in en massa arbeten och läxor hit och dit. jag känner mig lite inspärrad, det enda jag gör är ju att sitta här med mina urbaniserings-frågor och svenska trupper i afghanistan uppgifter och alla andra grejer, låter det inte underbart? här sitter man i en storstad och har hur mycket som helst man vill göra, men går det? men vad gör allt detta när jag har fått tillbringa lite mer än en timma på gymmets alla maskiner och fått lega på golvet och göra situps idag? underbart, så allt är toppen (trots ovanstående), bara att hugga i och kämpa på!! :D

trött dag i skolan 9-17. långa dagar, men tur att det inte är förbjudet att skratta på skoltid. hahaha det roligaste idag var nog allt nät anders fick sig en lektion i hur man ska vara mot tjejer. aldrig säga att hon är ful eller aldrig säga: nja ta på dig något annat. ni skulle vart där! fick även reda på att man ska göra ett grupparbete i spanienkunskapen, Y-E-S! men helt okej faktiskt för jag, matilda och anders (grannskaps-homiesarna) ska ha om prado, reina sofia och thyssen muséerna, vilket betyder att vi måste ta oss dit. detta får bli ett projekt till helgen!

pratade precis med världens mest underbara matilda örjegård! så mycket vi hade att prata om och så mycket jag saknar den tjejen! ska se till att prata mer på skype framöver och längtar efter en riktig myskväll i december/januari!

BTW, kanelgifflar i skolan i spanien tackar man inte nej till, tack för den som uppfann kanelbullensdag!



emmajosefinbengtsson



en månad folks

nu har då en månad gått här i spanien, en fjärdedel av resan är avklarad och jag har kommit in i det spanska livet. herregud, har aldrig vart med om att tiden går så fort som den gör nu. det är måndag sen helt plötsligt är det måndag igen och ytterligare en helg har paserat. frågan är dock om en månad i spanien gjort mig så mycket bättre på spanska..

igår blev det på med klackarna och in till madrid. fel dag för att ta på skorna som gör en längre? OHJA! jag och emma åkte in för att hitta något litet tapas ställe för att äta något litet och sedan skulle vi möta upp flera för att ta oss ut och dansa någonstans. blev inte riktigt så, som vanligt haha. går inte att bara ge sig ut i madrid utan att veta vart man ska.. klockan 11 hittade vi ett ställe för att äta och fråga mig inte vad det var. bananer, potatis, tonfisksmörja? emma, jag, carro, pilla och jessica satt iaf på ett kubanskt litet ställe och bara snackade och hade det trevligt. carro, emma och jag var duktiga och tog sista metron hem. fötterna ömmade och den dryga kilometerna från metro-stationen till huset blev en barfota upplevelse. där gick vi, sjöng abba, carola, bayern låtar och en massa annat svenskt.

idag har det blivit spasöndag! har solat några timmar och badat i utomhuspoolerna vid spa-avdelningen och bara tagit det riktigt lugnt. kollade på film med esperanza och josé innan, fattade inte så mycket och jag hatar drama filmer, så jag sa: åh lo siento, pero tengo estudiar un poco mas ahora. porque si hago mis deberes ahora, puedo ver el partido esta noche. perfecto verdad? go sevilla! jag är en charmig ung fröken i mina bästa år! det gäller att kompromissa, läxor-tråkig film-fotboll..



den kubanska stället behövde piffas upp lite, så vi drog fram kritorna!
lugnt, vi har inte glömt halmstad helt och hållet än :)

förresten så pratade jag med clara, isac och hugo, även xavi, igår! kändes hur skönt som helst. första gången man pratar med sin bästa vem på exakt en hel månad, hemskt egentligen, men skönt att prata!

emmajosefinbengtsson





är det en vanlig dag..

..är det en vanlig dag?
- nej det är ingen vanlig dag för det är
min söta underbara vackra saknade
systers födelsedag hurra hurra hurra
hurra hurra hurra!

hoppas att födelsedagen blir bäst, trots att inte jag kan vara hemma och sjunga för dig! får sjunga för dig på skype sen, det kompenserar det tror jag :) det är när man är ifrån varandra så här som man riktigt inser hur mycket en syster betyder. du är bäst i alla fall och hoppas ditt kommande år som fjortis blir perfekt, PUSS!
<3

klockan 10 intog jag gymmet och började springa, crosstraina och göra en massa situps tills klockan blev kvart över 11 då emma kom och vi bytade från gym till bad, eller ska jag säga paradiset? först köpte vi otroligt vackra simmössor ocjh sedan var vi redo för att bli blöta! simmade några hundra meter och senare var det dags för att utforska resten. vågbassäng, rutschkanor!!!, jacuzzis, solområde och en massa sånt bra. tog en simtur i den varma poolen, hittade ett hål i väggen och vips var vi utomhus. där hittade vi en till jacuzzi och satt och solade och bara levde livet. vem trodde att man skulle sitta och sola och gå ute i bikini den 3 oktober? som dem enda personerna på hela badet utan tofflor, oops.., lämnade vi badet för denna gången, men imorgon kanske vi åtevänder?

nu blir det middag och sen ikväll madrid. mer kommer imorgon om kvällen skulle jag tro :)









om drygt tre veckor ses vi igen.
än en gång, grattis på 14-årsdagen syster.
<3

emmajosefinbengtsson


feel it my friend

blev en tripp in till huvudstaden med emma, trevligt som vanligt. vi började med puerta del sol för i lördags när vi var ute på kvällen upptäckte vi en gata vi aldrig sett innan, haha typ den största med stradivarius, zara, bershka, lefties och alla affärer, så vi strosade runt där ett bra tag. det är dock väldigt lätt att fastna och hinna med ca 4 affärer på typ 2 timmar! farligt farligt. idag fick jag äntligen köpa min blus som jag skulle köpa sist med.. men då hade ju lilla tjuven varit framme, men idag kunde inget stoppa mig! it´s mine :)

vi drog vidare mot tribunal för att kolla runt lite där, vilket tydligen skulle vara mysigt. behöver nog en dag till där för att hitta de bästa gatorna, men det var väl helt okej, mycket mindre folk och härliga affärer. hittade en affär som vi blev kära i. jag ska seriöst börja dansa något och bli riktigt streetare, herregud vad snygga grejer det finns! byebye blusen, du borde bli utbytt mot den stora t-shirten och keppan!

helt plötsligt blev kvartererna rätt skumma och det fanns en massa skumma prylar (säger inte vad) i många affärer och skyltfönster.. det var först när jag hittade porräffären med herrtidningar som jag fattade det, vi var i ett bögområde hahaha, oops we did it again.. sist var det horområde, nu var det bögarnas högkvarter! men vad gör det, kul var det!

tågresan hem blev rolig. jag var hög på kaffe och emma var på allmänt bra humör så vi underhöll några spanjorer genom att sjunga lilla snigel med stängd mun och annat trevligt. that's how we do it on the train.
nej nu ska jag njuta av min gott och blandat påse jag vann i skolan och bara kolla film.




emma i sin nya tröja från favoritaffären, töööfft!



let's go HIPPIE (-hoppie)!



eh bögvarter var det va?



en träningsnarkomans godisaffär :) POWER

h-h-hasta mañana,
emmajosefinbengtsson


we celebrate

ohja nu firar vi att det är helg igen! efter en sån här vecka känns det skönt att gå på helg och bara vila en massa (inte för att jag ska göra det, men ändå). sitter här i datasalen och kollar på när emma pluggar samhäll, har faktiskt vart lite duktig jag med och läst 25 sidor om kelter, fenicier och spaniens historia. japp tyvärr är vi tillbaka i den där skiten igen, anglosaxare, kelter, fenicier, greker, speu08 ni har väl inte glömt våra underbara lektioner om detta med anders? pfft.

ska äta lite i skolan för att spara pengar, sen blir det madrid och se vad man kan hitta där! idag klockan 16.10 utses vilka städer som inte blir OS-städer 2016, madrid är ju en av städerna som tävlar, så just nu är det rätt spännande faktiskt. skulle vara kul om dem vann, då blir det nog partaj kan jag lova här i spanien!

dagens visste ni:
- folk som bor i San José heter Josefinerna! funderar på att flytta dit och bli borgmästare eller nåt (y) jag tackar marcus och emma som uppmärksammade mig på detta!

hade kunnat sitta och skriva onödig fakta i timmar, men nu lägger jag det. bloggar om madrid ikväll!
puss på er så länge och särskilt stor puss på min fina lillasyster som är 13 år för sista dagen i sitt liv idag, mäktigt.




emmajosefinbengtsson


back on track

idag när jag satt på busshållsplatsen och väntade på bussen tänkte jag vara lite duktig så där på morgonkvisten och läsa min engelska bok. sitter där och läser och sen helt plötsligt märker jag hur en bil kommer och ställer sig framför mig. en kille/man (vet inte riktigt vad man ska kalla det) vevar ner rutan och säger ungefär:
- tack vare dig kommer jag vara glad hela dagen och lé! tacktacktack! sen vinkar han hej då och åker. hahaha där satt jag för mig själv och skrattade högt. visste inte om jag skulle ta det som en komplimang eller vad jag skulle göra, vad hade jag gjort honom? men kändes skönt att ha räddat någons dag i alla fall. superhero, kind of!

skolan var seg och varade till halv 5. usch så dåligt spanska provet gick förresten, hade behövt 15 min till minst.. men verkade gå rätt så pissigt för alla så jag får väl inte känna mig allt för dålig nu då. positva med skolan idag var väl ändå att min grupp vann nutidstestet, så nu ligger det en oöppnad gott och blandat i min väska. fattar ni, svenskt godis! mañana säger jag bara, fredagsmys! 

kom hem från skolan med en blödande näsa! hur kunde det gå till, var röd i hela ansiktet! men vad händer inte mig liskom? :) på kvällen blev det dags för gymmet! woho swedish girls in the gym. jag och emma fick stå i världens kö sen fick man komma in i ett litet rum och skriva och tyvärr betala med ju. vi kom ut med ett otroligt vackert alcobendas kort och träningssugna. och vilket gym säger jag bara! stort, massa salar, många pooler, spa område med bastu och utomhus jacuzzi och hela köret. jag ska bli heltidsstammis på gymmet säger jag bara! blev ett litet löppass på bandet och sen gjorde jag 438 situps (var för jobbigt att göra 440), så nu sitter man här, trött och tränad och väntar in att det ska bli fredag. vilket betyder helg, vilket betyder madrid!!

nu får det bli hollywoodfruar och sen sängen, nattinatti!





förlåt för att ha uppdaterat väldigt väldigt sent idag, shape up!

emmajosefinbengtsson

RSS 2.0