no tengo ganas de..

vädret är tråkigt, jag har hur mycket plugg som helst, jag är trött så jag vet inte vad och så är jag sur för att skype aldrig ska fungera normalt i detta huset! men vad är väl det att deppa ihop för? positiva jag är i farten och vet ni vad, imorgon ska jag få träna och om 2 dagar är det helg, kan det bli bättre? NEJ.

sitter här och pluggar in de dryga 180 glosorna tills provet imorgon, går väl helt okej, framsteg från i eftermiddags i alla fall. nej, nu lägger jag plugget för idag förresten, orkar inte mer. får gå som det går imorgon på provet, (pang slängde boken i golvet) - lugnt, ingen här i huset hörde smällen för de sitter ute i vardagsrummet och skriker. och när det skriks här i huset då betyder det fotboll, real real real. funderar på att gå ut och heja lite på marseille i champions league matchen, de blir alltid lika glada på mig då :)

drömde förresten världens mest konstiga dröm om min lilla söta syster inatt, åh herregud. tur jag fick prata lite med henne innan! hahaha, mer säger jag inte! om 4 veckor idag möts vi igen och ÅH vad jag längtar!

nej nu blir det ut och busa i vardagsrummet, godnatt!



madrid, insomning x 233336556455 :)

emmajosefinbengtsson


då var man inskriven!

japp nu är det så att lilla jag är inskriven i alcobendas kommun, så nu är jag en riktig alcobendasbo. så äntligen äntligen ska jag köpa mitt efterlängtade gymkort, på torsdag ska det tränas ikapp för de senaste x månaderna, vågar inte säga hur många.. (a) skäms riktigt över mina muskler haha, esperanza lärde mig innan hur man lagar en spansk tortilla, hur lätt och kul som helst (eller ja hur kul det nu kan bli att skala lite potatisar och lök och hälla på ägg) men i alla fall när man skulle vända hela omeletten.. ojojoj. för tungt och esperanza bara skrattade och sa att jag får nog börja träna mina armar lite, tack!

idag kom en tjej som heter margareta jansson till skolan för att ha hiphop och house dans med oss! SJUKT KUL! så härligt att få höra lite riktig musik och inte bara en massa spansk-busschaffis-musik. dansade först en hiphop dans och sen house då, riktigt kul och jobbigt! margareta har vart med i floorfiller och jobbar typ som frilandsdansare och för reebookgymmet i madrid, tufft.

finns ett hus i la moraleja (där skolan ligger) som är till salu för 200 miljoner koronor. jag tänkte så här, mamma och pappa kan vi inte sälja stugan och flytta hit? om det behövs kan ni få sälja min cykel med!

plugga plugga plugga. jag dör snart, men ska göra mitt bästa för att hålla mig vid liv, men tro mig det är svårt. hela spanska kartan med alla provincer och städer och sånt ska in i huvudet nu, prov imon, yes. får komma ihåg att snart är det helg och pluggfritt och idag om två veckor exakt kommer malin och lojjz!! ska hålla mig positiv som vanligt, jag lovar :)



bild på mig och emma bara för jag gillar den tjejen massor!

emmajosefinbengtsson

till mamma!

du kommer aldrig kunna hitta mitt svar till dig om jag skriver det bland kommentarerna..
NEJ!!! btw är inte spanska och det betyder "by the way" (förresten) förstår du nu?

du är allt söt
<3

raffiga pop-mormor!

emma har kommit på världens bästa ord för esperanza, raffig! visst passar det perfekt? från och med nu är hon raffiga nina! nina? japp när jag och familjen pratar på skype så använder vi kodnamnet nina eftersom jag tycker det känns lite obekvämt att sitta och prata om esperanza och hon fattar inte vad jag säger och tvärt om så det är alltså min raffiga nina (y)

apropå nina så satt jag och chattade med moster nina på facebook innan. hon undrade varför jag skrev så lite om henne på min blogg, men hade ju länge planerat in att göra det just idag.. ;) trevligt att prata med henne och även hon hade ett smeknamn för esperanza. hon tycker hon ser ut som en riktig pop-mormor! gud vilken tur jag har, är nog lyckligast i världen som har både en raffig pop-mormor och en riktigt pop-moster! hallelujah :D

just ni sitter jag och är lite orolig för min iPod har slutat att fungera, det står något med att den inte hittas och att det kan vara fel på hårddiskar. sen kan jag inte få upp den i iTunes och när jag väl får det så hänger den sig så att även när jag drar ut den ur datan står det kvar i displayen att den är ansluten och ska ej matas ur innan man kopplat från.. buhu hur ska jag klara bussen utan musik?

nej trots prov på onsdag och på torsdag och inlämningar så orkar jag inte plugga mer nu. blir sängen, idol och kanske ett avsnitt av hollywoodfruar.. sen har ju playa del sol började med.. hmm det här kan bli en intressant kväll.



BTW, tack världens bästa mamma som skickat mitt nya bankomatkort och försäkringar, strumpor, penna, nya plånböcker och hela köret! känns skönt att slippa vara helt pank längre :)<3

saknar er allihopa!
emmajosefinbengtsson

sverige i spanien (helg pt2)

sov ut ordentligt i morse, skönt för en gångs skull! skalade en banan och tog en persika och la mig i sängen och njöt av att det var söndag och kollade idol. man måste ju hänga med i vad som händer hemma lite och så! kollade på slutaudition del 2, hoppas erik vinner! vem hejar mamma och julia på?

klockan 14 blev det dags för ytterligare en söndagsmiddag med släkten. denna gången skulle vi vara hos david och lucia i san sebastian. när jag, esperanza och josé kom ut på vägen kom det en massa hästar, vagnar och sjungande och dansande människor på gatan. visade sig att det var andalucia dagen eller något, så självklat höll dem till vid parken vid mitt hus!

när jag kom fram till david trodde jag inte mina ögon, hade förväntat mig en lägenhet i san sebastian, lite medelklass eller något, men nejnejnej! det första jag sa när jag kom in genom den stora grinden till området var, HÄR VILL JAG BO! ett område med hur fina lägenheter som helst, utomhuspool, inomhuspool, tennisbana, eget gym och bastudel! innuti huset var det minst lika snyggt, inte lika mörkt och tråkigt som de flesta andra lägenheter här i spanien. det var öppet, ljust och bara massa ikea möbler! hälsade på släkten (hade träffat alla innan) och även david och lucias två hundar och katt. de har döpt den ena hunden till tor.. efter asaguden! jo de gillar norden.. fler bevis på detta kommer om ni fortsätter läsa..

blev grillparty med fyra sorters korvar, revbensspjäll, fyra stora laxfiléer, något kött, grillspett, kycklingspett, sallad och en massa massa mer! det godaste jag ätit på länge. nu kommer det lite små roliga, david kommer på en sak och springer ut i köket, och vet ni vad! när han kommer tillbaka ställer han tre burkar abba sill (senapssås, skärgårssås och vanlig), en påse med rostad lök som det står tydligt rostad lök på etiketten och en stor flaska med slots stark senap, HAHA trodde jag skulle knäcka mig! så himla roligt. inte för jag gillar det så mycket, men ändå! SVENSKT!! jag börjar berätta för dem om jultraditioner och midsommar och allt var allmänt trevligt!

nu har jag skrivit alldeles för mycket, men hoppas någon orkade läsa i alla fall! vem vet :) pratade precis med morfar och millan, kul att höra lite från dem! nu ska jag snart krypa ner i sängen och läsa engelska bok.





kvinnan i lila är esperanza min värdmamma! efterlängtad bild hos många
haha, och vid sin sida är marta hennes barnbarn :)
(tycker marta är jättelik ida kusin!!)



och julia här kommer den bilden du velat se länge!
" el jefe josé"



pappa du ska inte prata om färska räkor och vad som är bäst,
dem här skulle du ha provat!! :D



grillmästarna



hola suecia! hej sverige! HAHA

GODNATT! <3

emmajosefinbengtsson


¿quieres pan? ( helg pt 1)

okej nu tänkte jag berätta om min lördag då, finns hur mycket som helst att säga, men jag tar väl upp en del av det.

när det är 30 grader och sol vill man inte sitta inne och plugga, så jag packade ihop lite skolsaker, på med bikinin och satte mig i parken här brevid och pluggade. det blev spaniens karta, engelska bok och spanska, men hur lockande det än känns så var solen ännu mer lockande, så det fick bli att bara ligga och gotta sig i solen en hel del med! (vill inte alls göra er avundsjuka.. speciellt inte mamma aka solguden hihi)

när klockan blev halv 7 ringde en söt emma på dörren, vi fixade oss lite och sedan blev det att ta metron in till madrid för en riktig spansk afton. och lyckat kan jag verkligen säga att det blev. tillsammans med frida och "au-pairen" maria hittade vi en mysig gata med bara massa spanska restauranger och en massa folk. satte oss på ett ställe och beställde in en paella att dela på. hur spanskt känns det inte att sitta utomhus klockan halv 10 på kvällen i värmen, äta paella, höra en massa spanska, prata en massa spanska och samtidigt kommer det män med gitarrer och en flamenco-dansös och börjar spela och dansa? svar: superspanskt! dagens skratt kom på restaurangen när en gubbe i form av tiggare kom fram och ville sjunga för oss. han börjar sjunga kärlekslåtar och när han är färdig säger frida: "¿quires pan?" (vill du ha bröd) HAHA, spanjorerna vid bordet jämte höll på att trilla av stolarna av skratt och vi klämde ut oss kommentarer som, eh somos rubias! (vi är blonda). helt klart lyckat!

efter maten lämnade maria oss och vi försökte hitta emma och matilda. japp vi försökte verkligen, springa runt i en storstad och inte veta riktigt vart man är är bra.. men allt löste sig och tillslut hittade vi emma och matilda som precis hade slukat varsin glass. vi gick vidare och hade en riktig toppenkväll! har redan planerat nästa helg och längtar hur mycket som helst.



gran via by night.



en maria och en frida + en fotosugen spanjor?



nej frida, han vill ha pengar!



comimos paella!



emmis cerca de recoletos!

puss och kram
emmajosefinbengtsson



busy busy

har vart rätt mycket nu i helgen så har inte riktigt hunnit skriva, men ikväll blir det två inlägg, ett om lördagen (som var hur toppen som helst och som vi skrattade.. pan pan pan.. säger inte mer) och ett om idag som troligtvis kommer bli lika hektisk som förra söndagen, jo visst jag ska på släktkalas hos en som fyller år som jag inte ens träffat än. grattis mr ? :)

nu har jag skärt en persika och en banan i bitar och ska äta frukost i sängen framför något avsnitt idol, underbart!
btw! igår upptäckte jag och emma att mitt hår har blivit otroligt mer blondare! herregud det lyste riktigt, känns som helt fel tillfälle.. just nu vill jag bara skaffa mig en svart peruk ha på mig baggyjeans och typ en stor fotbollströja och vara kille för en stund! believe me.

hasta la vista!



emmajosefinbengtsson

sitt ner i båten!

måste bara säga att jag har haft världens bästa dag typ. glatt humör, kort skoldag, lunch i retiro med snyggingar, massa skratt, solning, ro i båt och så mycket mer, och det bästa av allt, dagen är inte slut än! :D

jag, emma, emma, matilda, matilda och nea åkte in till madrid efter skolan. med våra sallader i högsta hugg störtade vi "parque del retiro". hur mysigt som helst med det fina vädret och umgänget såklart. att läsa elle på spanska, ligga och sola och bara ha det allmänt bra är typ toppen skulle jag vilja säga. såg fem stycken killar, som såg ut att vara från norden, som helt plötsligt började köra flickisar och saltos och allting, åh blev så sjukt sugen på att kontra tillbaka med något, men en sträckt ljumske och att man inte gympat på väldigt länge hindrade mig.. saknar det! 

jag och emma har äntigen gjort det! vi har hyrt båt och rott på den konstgjorda sjön i retiro parken. det var verkligen värt dem 4.5 euro man fick betala. att ingen av oss kan ro hindrade oss inte från att ge oss ut på det djupa. filminspelning, fika och sol var toppen! höll på att bli lite titanic krockar dock, inte med isberg men med andra båtar, men vårt samarbete löser allt!

nu har jag precis diskuterat att beyonce är en bra artist med esperanza och ska snart fixa till mig lite för jag och emma ska ut på lite äventyr i alcobendas, får se vad vi gör, men något kul kommer det garanterat bli!









emmajosefinbengtsson

v-v-viernes

jaha då var det fredag igen då! helt sjukt så snabbt veckorna går, detta är min tredje hela helg här. denna veckan ska dock inte någon svininlfuensa (eller vad det nu var) eller någon ficktjuv få förstöra min helg, då ni!

sitter och kollar ut genom mitt fönster och tänker, vad ska man ha på sig idag? det är jättevsårt att veta vädret för här är ju alldels kolsvart fram till klockan 8 ungefär. då märker man om det blir varmt eller inte, riktigt svårt faktiskt! kör på klänning, antingen blir det ett bra val eller så blir det kallt, men det lär vi märka.

nej nu drar jag snart till bussen och klockan är 07.10..
förresten så saknar jag världens finaste syster, men vi ses snart!
<3



emmajosefinbengtsson

top of the world

nej kanske inte riktigt top of the world, har inte vart på mount everest idag, men bergsvandringen här i madrid duger mycket väl den med. madre mia, jag ska aldrig aldrig aldrig klaga över något ansträngande i hela mitt liv. prins bertils stig.. pfft släng dig i väggen! nej men så farligt var det inte, men lite jobbigt när vi gick "vilse".. tappade bort stigen och klättrade upp för en hur brant backe som helst, sen när vi kom upp..
- ojdå fel väg, ner igen!
men fina kort blev det där uppe i alla fall och det var det absolut värt! en toppen dag helt enkelt med motion, fint väder, underbara människor, solning i bergen, doppa tårna (vågade inte mer) i bergsjö och massa mer.

-"vi har redan växt här i madrid, vi törs gå förbi tjurar".
som fröken lilja sa, visst växer vi haha. fick en chock när jag såg en vild tjur bara stå och äta en massa gräs typ 5 meter från bergsstigen.. herregud den hade ju horn och grejer, stora horn! sen träffade vi väl på ett antal fler på vägen, tufft va? älgar släng er också i väggen, tjurarna är mycket bättre!

nu har jag bara legat och läst engelska boken i parken, solat och övat lite provinser. känner att jag pluggat för mycket nu, så ikväll blir det time-out! necesito lo. nej nu ska jag fråga esperanza om hon har en synål, aguja de coser för er som vill lära er lite spanska.

längtar till imon:
- 2 lektioner i skolan
- sticker troligtvis in till madrid och äter picknick i retiroparken med emma, emma, bea, matilda och frida, TOPP!
- kvällen ska spenderas i alcobendas någonstans med emma min!















blev mycket bilder idag, hoppas det är omtyckt för nu har jag ägnat en halvtimma åt att lägga upp bilder, hahaha JA internet är segt här..

puss!
emmajosefinbengtsson





jag får besök

idag har två lärare och merete tagit planet till halmstad för att ha möte med sannarpsfolk och andra säkert med. känns konstigt att dem sitter där nu och själv sitter man här och så, men jag klagar inte! vädret är hur bra som helst, ska tydligen bli en jättevarm höst i madrid! det enda som är jobbigt just nu är allt plugg. visst man är här för att plugga och så, men man hinner ju inte lära sig spanskan! att sitta i en park eller på sitt rum hela tiden och plugga gör inte mig bättre på att prata spanska i alla fall. hade velat umgås mer med esperanza och så, men jag får väl bara göra det jag måste helt enkelt.

efter en kort skoldag med typ en lektion blev det parken och plugg med min emma. självklart går solen i moln när vi kommer, som vanligt.. men lite solande blev det nog endå!

längtar en massa till den 13 oktober för då ni, då ni för jag fint besök av malin och lojjz! blev så glad när jag fick reda på det igår! kommer bli hur roligt som helst och det bästa av allt, det är SNART!!









har jag sagt att jag har mycket att göra?
back to reality!

emmajosefinbengtsson

mi casa, su casa

what a day, jag är så trött i mitt huvud just nu så ska bara glömma alla läxor och krypa ner och kolla på idol nu. mamma och julia pratade om idol innan, så blev bara så tvungen att kolla nu, fast hade i och för sig hellre suttit och kollat tillsammans med dem hemma i soffan, men detta duger bra det med.

skolan bestod av lektioner och inget riktigt speciellt roligt idag faktiskt. eller idrotten var rätt så kul, ut och lära känna joggingslingan i moraleja! tjohoo, om man nu kan kalla att springa på trottoaren intill alla miljon-villor och kolla på miljonärernas hembiträden som är ute och rastar hundarna en riktig joggingslinga.. härligt var det iaf! sprang med lina och fick hoppa över hundskit lite här och där, för ni förstår hembiträdena städar bara husen, gatorna bryr de sig inte om, urk! springa i uppförsbackar i 28 graders värme är inte helt fel.. till och med så behagligt att jag och lina bestämde oss för att vara hurtiga och ta ett powerwalksvarv med, 6 km avklarade!

måste berätta att jag var på polisförhör innan! herregud skulle anmäla stölden av min plånbok och allt i lördags. trodde bara jag skulle behöva skriva någon lapp eller något, men nähej där tar dem in mig på förhör. och jag skulle vara ensam eftersom ingen skulle kunna komma med andra historier, så där satt jag med en spansk polis och hade förhör på spanska, madre mia! men det gick faktiskt bra, så nu kan jag checka av det!

har inte visat min lägenhet än, så idag har jag inte tagit några speciella bilder, så här kommer en liten rundvandring. mi casa, su casa!



min lilla plugghåla



vardagsrum, real madrid kollar soffan!



matsalsrum (samma som vardagsrum). när "el jefe storätarn" är hemma sitter vi här och äter.



vardagsrum



sovrum



badrum



köket där vi lagar de godaste salladerna!

så nu har ni vart i några av rummen i lägenheten iaf! josés rum och lite korridorer orkade jag inte fota.

puss och godnatt!

emmajosefinbengtsson


anonymt

idag blev det FN fredsdagsfirande i skolan med en massa sång ute i solen, så söta små barn som sjöng och spelade instrument. klämde i allt vad vi kunde, riktig skönsång! sen blev det bara en massa tråkigt resten av dagen. idag igen blev det almodóvar film på spanienkunskapen. transvestiter som gör folk gravida och sprider aids kan man väl samanfatta filmen som, skum som vanligt! höll på att somna ett antal gånger. att ta bussen klockan 07.45 och sen sluta klockan 17.30 och vara hemma runt 18.30 (tidigast!!) gör en så sjukt trött. och det blir ju inte bättre av att man kommer hem och pratar skype med julia och hon börjar äta svenskt lösgodis.. åh trött behöver en liten sugarrush nu! men ickepickepö, mat klockan 9! håll ut.

det är väldigt mycket anonymt här tycker jag allt! har ungefär 80 besökare varje dag och det blir nya besöksrekord hela tiden, men VART är kommentarerna? och jag vill ju veta vem som läser min blogg, säg nu! det betyder mer än ni tror att få lite kommentarer, speciellt när man sitter på sitt lilla rum, ensam, i ett annat land, far far away.. ;) så kom igen nu, våga kommentera va

see you soon, bara 91 dagar kvar nu!
<3



emmajosefinbengtsson


good morning

sitter har i skolan nu och vantar pa att den ska borja. far ta bussen kvart i 8 aven om jag borjar 9.. lite halvsegt, for jag far sitta har i ca 45 minuter.. men men man slipper rusningstrafiken iaf, lite positivt!

hahaha bussen idag var BAST! tanter overallt och sen sitter dar en gubbe pa hela bussen tror jag, sen blir det varldens fight. tanter vs gubben. herregud de skrek ropade fitta, kuk och massa sant at varandra och det var hel kalabalik. tanterna har ar sa tuffa, for de vagar liksom kaxa imot, rejalt! gubben skrek till en tant att hon skulle flytta tillbaka till afrika och att hon inte skulle vara har. tanterna goes ooooooh, afrika tanten sager bara att hon alskar afrika och vander ryggen. sen helt plotsligt borjar alla sjunga ja ma hon leva for en tant fyllde ar och hon hade med sig fika till massa personer pa bussen, som hon ens inte kande!! party party on the bus!

ha en bra dag, skriver mer sen.
pusssss
emmajosefinbengtsson

jag skrattar idag

har redan glömt gårdagen och mår mycket mycket bättre! nu ser jag framåt och längtar tills en massa saker. tack mamma som vart underbar och fixat en massa viktiga saker, så att allt ska lösa sig så bra som möjligt, puss!

dagen började med att gå ut i det fina vädret, ja ni ser rätt, fint väder i madrid, finally! de dagar som vart gråa har vart skrämmande, men nu blir det nog lite gå utan byxor väder igen som tur är! satte mig i trädgården och pluggade lite och solade, sköööönt. sen vid klockan 2 ringde det på dörren, ohoh släkten :o blev väl typ 14 pussar och en massa massa prat. och prata, jo tack det kan spanjorer.. vid matbordet var det som att sitta på någon debatt. de skrek, pratade i mun på varandra, madre mia! nu vet jag hur det känns att vara invandrare som valle sa haha.

efter maten, som varade i 2.5 timmar och de proppade i mig en massa skit!, så var jag bara tvungen att vila huvudet så möte upp emma, matilda, frida och trötta klussi i parken och vi "pluggade". trevlans som vanligt med dem!

ikväll har jag vart duktig och sprungit 5 km och powerwalkat 3.36 km om jag ska vara exakt, perfekt sightseeing har jag kommit på, muy bien! sen har jag ätit mina dagliga grönsaker med, idag som purré... mmm smaskens.. josé pratar om mig med sina barn som en tjej som hatar onyttig mat och bara äter grönsaker och fisk, HAHA man tackar! men det stämmer ju faktiskt lite, iaf här.

natti nu blir det sängen och kolla lite mean girls, myyyys.
pussss
<3







emmajosefinbengtsson



idiot!

vill bara glömma hela denna dagen.. eller okej inte hela för jag har spenderat den med världens bästa emma och då brukar allt vara tipp-topp men just idag var det inte riktigt våran dag helt enkelt, eller min kanske.

plaza norte var världens köpcentrum, hur bra som helst verkligen! synd bara att spanien kryllar av ficktjuvar. busstraffiken är svår och att det inte finns toaletter på metrostationer, det förstörde min dag..

- jag är nu 50 euro fattigare, har inget bankomatkort, ingen legitimation och båda försäkringskorten är väck.. allt detta är hos någon trevlig person som tydligen tyckte det var okej att ta mina grejer och sen leva livet. tack! fattar inte hur folk tänker. att höra mammas röst, samtidigt höra en massa svensk musik överallt, se ikeakassar överallt gjorde att jag fick världens hemlängtan! herregud, trodde inte den skulle komma så tidigt. var hur svårt som helst, men som tur är hade jag min emma, emma emma emma helt underbar!
- jag och emma hoppar på rätt buss, men hoppar av väldigt fel. istället för att komma till alcobendas råkade vi komma till madrid. in till centrala madrid när man är ledsen och helt slut är inte bra. fick leta upp en metro och sedan ta den mot alcobendas, men även det var ju svårt..
- skaffa toaletter på varje metrostation spanien!! nöd-panik-nöd-panik!
- la noche en blanco kan jag bara glömma, inga pengar och helt slut i huvudet. nästa helg får jag säga, åter en gång!

nej nu ska jag sluta deppa och umgås med esperanza, hon är verkligen toppen! utan henne vet jag inte riktigt vad jag skulle tagit mig till just nu. jag + en 70årig tant = homies, me like!











lite shopping hann det i alla fall bli.
vit kofta - sfera
grå kort kavaj - stradivarius
svart klänning - stradivarius

PUSS!
emmajosefinbengtsson

hej jul?

är det december, är jag i spanien, är det jul, när kommer snön? hej vad kallt det är här nu, hoppas verkligen det går över snart. vill ha sånt väder som det var förra veckan. jag vill att josé ska kunna fortsätta säga att jag snart är svart. buhu give me sun! men okej jag ska väl inte klaga, jag är i madrid! oavsett om jag behöver gå runt i overall, vantar och mössa så spelar det ingen roll. de tre månader som är kvar kommer bli perfekt, känner det på mig :)

visst finns det saker som är jobbigt här med tex..
- alla killar som skriker rubia och tutar och vinkar.. överväger helt klart att färga håret svart. tre stycken till rubia månader är ju nästan för mycket :o
- bussarna har inga speciella tider. de har tider då de går från en station sen kommer de var 15 minut typ, men så är det ju inte riktigt alltid. har haft otur med bussar hittills.. satte mig på en som gick sönder, ohyes den orkade inte med att ha på mig så den kraschade (y) sen idag var det en busschaufför som borde övat mer på att hitta dragläget i uppförsbackar, rullerirullerirull bakåt i en backe är inte det roligaste. men jag är ju josefin, överlever alla möjliga saker :D

nej nu får ni njuta av en bild från förra veckan i retiroparken och ett klassfoto världsklass, SPEU08 saknar er!




en joss, en jess, en carro och en emma i retiroparken! (btw, jag och emma kanske ska dit och ro imorgon höhö)



"vem blir hemskickad först?"

puss / besos
emmajosefinbengtsson

uuuuh är ljudet

jag har nog aldrig varit ett så stort fan av volleyboll innan tror jag! tacktack för det finns en volleybollplan på lilla skolgården, utan den hade man ju nästan varit rastlös eller ja man kan ju sola med, men endå! idag blev det i alla fall en väldigt seriös match under en solig rast. jag, patrik och sandra visade vart skåpet skulle stå medans carro, maria och anders mest sköt upp en massa bollar på taket, fick lite dispans och serva två gånger och typ fastnade i nätet.. eller oj det sista var nog visst jag (a) inte lätt alla gånger ska jag säga, pladask ner på ryggen :) men allt löser sig med lite ljudeffekter, uuuuuuuuh!

allt är fortfarande toppen trots en massa plugg och för tillfället tråkigt väder. väldigt tråkigt att det ska bli dåligt väder imorgon, vilket betyder att utflykten till bergen och allt blir inställd. hade sett fram emot att bada uppe i bergen och gå en massa, men men det kommer nästa vecka istället! btw idag var det halsduks-väder, mer brrrr än igår.

nu blir det plugg och försöka glömma bort att jag håller på att dö av hunger, men man får väl anpassa sig till den spanska kulturen. mat vid 9, tidigast.. good luck!



my hooood you know, yo!


besos de
emmajosefinbengtsson


I said brrrrr

livet leker och allt är toppen! jag känner hur jag verkligen trivs, hur skönt som helst. idag var det dock KALLT när jag gick till skolan, då tänker ni vl typ aja kallt visst.. men jag lovar det var bara 10 grader! tänk att gå till skolan utan byxor i 10 graders värme ller kyla kanske? inte så roligt iaf, men det är ju vad man måste göra. sen blir det ju drygt 30 grader, så bara att stå ut :)

dagen har vart super! skolan var väl bra, gick rätt fort tyker jag. sen efter skolan bestämde jag, emma, jess, pilla och sandra oss för att vara lite sociala och duktiga, så vi sökte upp ett starbucks (första gången i mitt liv jag vart på ett sånt) och satte oss och pluggade en massa. med en chai té framför sig går plugget super! just nu är jag väldigt motiverad och tycker det inte är ett dugg jobbigt att få läxor och sånt, får se hur länge det håller i sig bara..

ikväll blir det real-madrid matchen på tv med min lilla "familj" här, men snart måste jag komma fram på riktigt och säga att jag gillar barca.. får se om idag är rätt dag att säga det.

nu får ni njuta av bilder istället!
ps. saknar er en massa hemma och gjorde en nedräkning idag, om 98 dagar är det svensk mark igen!
<3


kallt och mörkt när man går till skolan.


snyggingar utanför colegio escandinavo


någon trillade på den farliga brännbollen :( krya!!


ställe med bara massa restauranger





jess och pilla

emmajosefinbengtssson

gripe A

kul att man har alla symptom som man har när man har svininfluensan! febern check, hostan check, ont i kroppen check, näsan check, andningssvårigeheter check! men som tur är så börjar jag bli mycket bättre nu och än har jag ju inte dött av det där, så så farligt är det väl inte :)

übertrött idag efter en dag med tidig uppgång och massa tung skola. slutade inte förran vid 17.40 ungefär, hallelujah moment på en måndag ju, yeah. idag var det i alla fall spanskkultur och historia lektion för första gången och vi kollade på en spansk film, volver av almodóvar. eftermiddagar är inte riktigt min tid för att kolla film.. ögonen höll på att stängas 317 gånger tror jag, men men vad gör man inte för att hålla sig vaken för lite spansk kultur! resten av dagen har jag bara pluggat och sen nu har jag ätit tapas med esperanza, josé och två gäster. tycker det är jättsvårt för jag äter inte deras bröd så jag åt 5 oliver, så esperanza blev orolig och gjorde fisk till mig x) lite speciellt dock när dem tar ut fisk ur ett paket, pepprar lite och slänger in den i mikron i typ 1 min.. men det går väl att äta det med!

nu blir det dusch, sen film tror jag!












emmajosefinbengtsson


we chill on sunday

supermysig dag måste jag säga! började med frukost på rummet, frutas frutas frutas, och bara sitta vid datan och försöka läsa ikapp alla bloggar. sen kommer en esperanza in vid kl 11 och säger att hon har dansat hela natten, kom hem 4, har ont i fötterna och att hon är mycket trött! gillar henne mer och mer hela tiden!

därefter blev det promenix, 8 km, med emma och på vägen råkade vi hitta ett litet italiensk glasscafé, farligt.. men gott, så vi satt och njöt av dem übersmå kulorna. därefter blev det parken med matilda också, massa snack och trevligt var det. oturligt nog började det blåsa och himlen blev kolsvart jut när vi kom, men vi överlevde väl, trots att man såg blixtar lite här och där :)

ikväll har jag vart med esperanza och hennes barnbarn och jag har fått se hundratals bilder från bröllopet igår och fått höra deras fyllehistorier. josé hade sjungit en massa och marta hade kommit hem från madrid på tåget och senare upptäckt att hon glömt sina skor.. lyckat där! men som sagt jag gillar dem en massa och det är hur roligt som helst att sitta och lyssna på dem och prata lite då och då.

just nu saknar jag min trognaste läsare som är underbar och som vet att det finns en fin volleybollplan mitt på min skolgård och som tycker äppelmos låter skumt.. mohaha. :-*

PS. PAPPA JAG HAR SETT TRE SOCORDISTAS!!!!



puss!

emmajosefinbengtsson

agarra mi mano

då har första lördagen här i madrid snart tagit slut den med. tänk, imorgon har jag varit här i en hel vecka..kommer snart vara hemma igen :) jag har ingen hemlängtan än, men på något sätt så vill jag bara att det ska bli den 22 december nu. att träffa familjen på flygplatsen, komma hem och bara mysa framför julgranen, ÅH! haha men tro inte jag är ledsen eller något nu, jag har det toppen här! don't worry.

orkar inte skriva så mycket nu, men dagen har iaf vart bra. solat i parken, fixat esperanzas naglar (fjäskpoäng), solat ännu mer med lina och sen har jag varit och myst med underbara emma hela kvällen. fortfarande lite halvt sjuk, så har bara kollat på film och pratat en massa! tycker det är lite kul att emmas typ 50 åriga? värdpappa emilio har laddat hem hundratals filmer, så vi kollade eurotrip med spanskt tal och spansk text, gick muuuuy bien faktiskt!

förra lördagen var hur bra som helst, på väldigt många sätt.. :) en vecka har gått.. nu ska jag lägga mig och drömma lite fina drömmar, men först ska jag kika lite i den fina boken jag fick av mina favoriter :)

oj höll på att glömma, tre saker till!
1. dagen ord är: intensiv
2. vi hittade snö innan!! :o
3. vad vore världen utan emma petzén? tack för du är bra på alla sätt och vis <3







emmajosefinbengtsson


speeding cars

japp, då sitter man här första helgen i madrid på sitt rum och bara tråkar. varför? jo för jag har feber, ont i halsen, huvudet och mår allmänt kasst. inte så roligt när resten av klassen ungefär är ute i parken vid mig och har mysig picknick och massa trevligt. aja, ska inte klaga kommer väl fler tillfällen :)

har kollat på tv med josé och esperanza väldigt mycket idag. blev massor av nyheter, film och serier. förstår mer och mer hela tiden, hur kul som helst! kollade på en 11 september film innan dubbad till spanska, impressive huh? :D

trots sjukan och en väldigt jobbig dag så trivs jag hur bra som helst! familjen är toppen och staden är perfekt och vädret, me encanta! idag var det cirka 33 grader. det enda jobbiga här är bussarna! på morgonen är det såna sjuka köer, ni förstår inte! busschaufförerna kör samtidigt som galningar och jag slår vad om att innan jag åker hem från madrid kommer jag ha krockat ett antal gånger på vägen till skolan!

nu är klockan mycket, men eftersom jag somnade 2 timmar i eftermiddags så är jag inte så trött, får bli sängen och kolla idol på internet :) får ju inte glömma av sverige helt och hållet!

saknar er
<3






emmajosefinbengtsson

colegio escandinavo

idag var det första riktiga skoldagen för den här terminen. kändes både bra, tungt, jobbigt och lite småroligt. i och för sig hade vi nästan bara introduktion och lära känna lärarna och lite sånt, så inte så jobbigt.. men det kommer väl :)

något skumt äppelmos med köttskivor i skolan, vilket inte riktigt var min grej, så fick bli sallad till lunch och nu när jag kom hem var jag dödshungrig, så slängde mig över ett plommon och ananas! lever på frukt här känner jag. har ont i halsen och hosta idag, så lite jobbigt, blir bara att vara hemma umgås med familjen och kanske kolla något tv program med dem? lite roligt faktiskt. sen ikväll ska esperanza göra halsmedicin till mig! lugn, det är ingen hemmamedicin, hon är inte häxa, så ska få något varmt och honung och sånt :) snäll är hon allt!

pratade precis med min underbara familj på skype. känns så konstigt att se dem där och inte kunna träffa dem varje dag. de sa att de skulle gå och äta lite kvällsmat nu, jag vill också sitta där hemma och äta med dem, men men snart är det vinter och jag är hemma igen :)

nu blir det att vila en massa så mitt ont i halsen släpper!
ha det bäst!
besos!



emmajosefinbengtsson

fem bilder säger mer än femtusen ord..











... och femtusen ord orkar jag inte skriva :)

emmajosefinbengtsson

las bombarillas

ja då har man lärt sig ett nytt ord i spanska då, bombarilla! när jag kom hem hittade jag både esperanza och josé i badrummet med en ficklampa och helt kolsvart, jaha ja vad trevligt. då hade tydligen ljuset slutat att fungera och de babblade på om bombarillas hela tiden. jag fattade ingenting om vad de menade, så jag smet iväg och kollade i ordlistan, så bombarillas var ju då glödlampor, rätt logiskt (y) trodde någon hade bombat badrummet eller nåt.. nej men nästan :) så det fick bli en promenix med esperanza för att köpa nya bombarillas. askalas att vara ute i det fina vädret :)

nu sitter jag för första gången ensam i lägenheten, rätt skönt faktiskt. känner mig så osocial om jag sitter vid datan när dem är hemma, men egentligen måste jag ju få ha min egna tid med..

idag blev det retiro parken med klassen, en massa lekar, solat och sen glidit runt på stan ett tag med lite folk. jag och emma tänkte hyra båtar för att ro lite haha, men vi tar det en annan dag. köpte lite bra saker på hm och sen gick jag emma och patrik till ett mysigt café på en typisk spansk bakgata och satt och vilade de svullna fötterna.

ikväll blir det fotboll, tyvärr inte sverige matchen eftersom att spanien också spelar.. alltså helt omöjligt att få se den matchen, men blir iaf fotboll med folket på något mysigt ställe nere vid "äpplet" som det kallas.

livet är toppen!
saknar er en massa dock
<3

emmajosefinbengtsson


día 3!

allt är fortfarande lika bra som innan och jag känner på mig att det kommer bli en superbra resa. efter rundturen med esperanza igår känner jag redan att jag har ett mycket bättre lokalsinne här och jag börjar känna igen mig mer och mer. och hör och häpna, jag fattar tom hur man åker tåg till madrid, hur man åker metro och hur vissa bussar går! :D

idag blev det madrid med rundvandring och lite information med sara-olivia och frida. det var varmt som vanligt :) besökte retiro parken, plaza mayor, plaza del sol och lite andra kända ställen. därefter fick vi släppas för att ta oss runt själva, skulle väl kunna liknas med kossa utsläppet på wapnö på våren typ! ensamma i madrid, kan det bli mer perfekt? blev iaf en lunch med tortilla och en massa vatten, sen gå runt i affärer och massa sånt kul! blev inget köpt för jag lämnade kortet hemma.. säkrast så ;)

jag, emma och sandra bestämde oss för att ta tåget tillbaka till alcobendas och spendera en timma i parken precis vid mig. köpte frukt och bara satt och njöt medans solen lyste och svettiga spanjorer sprang förbi.

imrogon blir det madrid igen och på kvällen ska vi försöka hitta något ställa att kolla verige-malta på.. men lycka till när spanien med spelar, aja vi får se hur det går. nu blir det iaf till att gå ut från mitt rum och vara social med tanten, wish me luck! 

bilder kommer sen!

emmajosefinbengtsson


hace muy calor

att vakna upp i morse var lite läskigt måste jag allt säga. för det första så vaknade jag upp i en helt ny säng i ett helt annat land och när klockan ringde 06.45 så ställer jag mig upp och det är kolsvart ute, jag ser ingenting! hemma är det väl ändå ljust ute vid 7 tiden eller har jag fel? så försover sig min värdmamma för hennes mobil fungerade inte, men det var rätt gott om tid iaf. sen kommer det lite kontiga, hon frågor om jag vill ha varm eller supervarm mjölk till flingorna.. vadå varm mjölk? iaf så fick jag en kopp med varm mjölk som jag stoppade i lite flingor i, men det var faktiskt riktigt gott!

skolbuss till la moraleja och skolan då..spanjorer kör snabbt och vilt ska jag säga, men jag gillar när dte går snabbt, asi pues es perfecto!

en supermysig skola med barn från 1.5 år och upp till 19 år gamla. klassen verkar skön och har redan träffat många nya. det enda minuset från idag är.. busslinjerna.. fy vad jag blir trött! fick stå ute i ca 45 minuter när det var drygt 30 grader och vänta på buss som skulle ta oss hem, höll på att dö! sen kom vi inte på den bussen som går hela vägen hem.. så jag fick ta mig en liten promenad till metrostationen och fixa busskort och sånt, sen fick det bli promenad hem i värmen, duscha nu? yes please :D

ikväll ska esperanza ta med mig ut på äventyr i lilla hålan alcobendas, ska visa mig runt och det kommer säkert bli toppen! 

nej nu orkar jag inte skriva mer, så här kommer bilder från igår och idag, enjoy! 


 



ojojoj, här var det inte snabbt att ladda upp bilder nej.. får bli facebook med bilder istället tyvärr!

nos vemos
emmajosefinbengtsson




ESPAÑA!

då var man framme! framme utan att ha störtat, tappat passet eller virrat bort sig totalt. känns hur overkligt som helst att jag faktiskt är här nu, eller drömmer jag?

på flygplatsen träffade jag en kvinna som frågade efter jennifer, sa att jag inte visste tyvärr. sen visade det sig att hon trodde jag hette jennifer, hade svårigeter för att säga josefin, men allt löste sig och bara några minuter senare satt jag i bilen tillsammans med henne och hennes son josé. spanskan har flytit på bra, lite svårt att förstå ibland, men helt klart så har det funkat jättebra! när vi kom hem gick vi en runda i parken "el parque de andalucia". i strumpbyxor, långtröja, kavaj och converse började jag sakta känna att det var lite fel kläder för spanien just nu.. 28 grader ungefär på kvällen, man tackar!

rummet är helt okej och jag tror jag kommer trivas jättebra. fick tortilla till kvällsmat och lite annat smått och gott. kommer bli mycket sallad här har jag förstått, vilket är hur bra som helst! vid matbordet snacksde vi om sverige, mat, politik, religion och sedan pratade jag en massa sport med josé, haha alltid trevligt.

men imorgon är det skola och en ny dag här i spanien, så ska försöka sova nu! bilderna orkar jag inte lägga in idag.. det kommer :) tror det kommer bli super här och jag trivs redan!

saknar er självklart
BUENAS NOCHES
<3


fula gam

okej jag är väldigt peppad just nu inför söndag! sitter här och lyssnar på magaluf för den symboliserar ju resan rätt så rejält. och när jag sitter här och lyssnar på den kommer jag på att magaluf baklänges blir fulagam, fräckt va? och en ful gam kan ju orup verkligen liknas med i musikvideon till denna låt :) om jag fortsätter på det här spåret kommer detta bli som nyhetssändningarna på hipp hipp.. så jag slutar här :D

idag blev det skolan från 10-11.30, fika med söta german (som bjöd oss på kaffe/té) och sedan blev det gruppbilder.. dock blev mina lite misslyckade, men jess tog med bilder :) fram till klockan 12 blev det prat med folk och en massa gosiga hejdå-kramar, kommer sakna er, ni vet vilka ni är!
<3




emmajosefinbengtsson


sista fredagen..

igår började jag med packningen.. eller jag la allt i högar och lite sånt, men väskan har inte fyllts med något ännu. när jag la upp alla kläder kom jag på att jag riktigt hatar min garderob haha, så resfebern, eller vad det nu är, gjorde mig så sur på det att jag struntade i packningen och började fylla min iPod för fyra månader framåt istället, inte det lättaste!


nej nu ska jag ta mig till skolan en sista gång och fika med vår söta tjockis German och säga hejdå till folket!
uppdatering om dagen kommer :)

emmajosefinbengtsson

you make me laugh

jag får nästan ångest nu! ångest över att jag inte träffat och umgåtts något alls med malin sedan i maj ungefär.. idag körde vi i alla fall en avskedsfika och gick en runda på stan och ja, nu förstår jag varför jag saknat att umgås med henne. vi skrattar hela tiden, vare sig det handlar om att skrämma okända turister på buttrix, prova snygga mössor eller kolla på underkläder, allt är kul!

ikväll blir det sista träningen med mina gymnaster, kommer sakna dem en massa! alla är så underbara och härliga, får se..kanske blir lite tårar ikväll.. lipsill som jag är :')

dagens skrattanfall:
emma och jag sitter i datasalen och så får vi reda på att aktuellt och kulturellt troligtvis är inställt. för att försäkra oss om detta tänker vi att vi ringer mormor carro.. emma tar min telefon och ringer. de pratar på.. sen hör jag carro väldigt tydligt och tänker: hum vad hög volym jag har på min mobil, jag hör ju verkligen ALLT hon säger.. sen kommer jag på det.. carro sitter två meter ifrån oss bakom en stolpe i datasalen, och ingen av oss är medvetna om detta, jag knäcker mig och det dröjer inte länge förrän carro och emma fattar. BRA TJEJER, BRA!!







emmajosefinbengtsson

caliente..

ojojoj vad varmt det var idag då och självklart drar man på sig jeans, converse och långärmad tröja imorse.. nu tycker jag det ska bli kallt och ruggigt här i sverige, riktigt höstväder alltså. för min del spelar det ju ingen roll, på söndag börjar min sommar ;)

idag blev det livskompensation som första lektion. ett tidsfördriv som allt annat vi gör nu ungefär, men rätt trevligt ändå :) sen helt plötsligt fick carro ett samtal från london, emmy. kul att höra att dem lever och har det bra :) konversationen med den lilla gubben germand,? [chäääärman], var rolig som vanligt. kommer sakna den mannen faktiskt lite. håller ni inte med? som han säger, soy un poco loco! yes he's, men det är riktigt bra det!

nu ska jag lära mig alla matord inom spanskan så jag riktigt kan briljera med mina kunskaper på söndag! ikväll blir det avskeds myskväll med min underbara vän denise. det kommer bli matlagning och en massa snack, sånt gillar vi!






pyttan och josef ute på äventyr
kommer sakna den tjejen

emmajosefinbengtsson

RSS 2.0